Понеділок, 13 лютого 2023 06:21

Як налаштувати себе на позитив у воєнний час

Written by
Rate this item
(0 votes)

Тема досить таки актуальна, оскільки ми живемо зараз в постійному стресі, немає впевненості в завтрашньому дні, що дуже гостро і негативно впливає на наше здоров′я, тому дуже необхідно в цей час якомога більше налаштовувати себе на позитив. Адже дослідниками доведено, що позитивні емоції людини скорочують кількість кортизолу – гормону стресу. А негативні емоції навпаки збільшують рівень кортизолу та адреналіну, що призводить до стресу, і негативно впливає на здоров′я людини.

Отже, як же включити позитив у своє життя!

1.     Змінити своє негативне мислення. Ваші думки впливають на ваші дії. Ваші дії, у свою чергу, впливають на те, чи досягнете ви успіху – у кар’єрі, стосунках та житті. Ваші думки також відіграють роль у ваших цінностях та переконаннях, які впливають на якість ваших особистих стосунків і на те, як ви бачите світ загалом.

2.     Не звинувачуйте себе в невдачах. Саме їдка самокритика часто змушує нас зосередитися на негативних аспектах життя. Ви не відповідальні за всі помилки, всі провали та поганий настрій всіх людей на землі.

3.     Візуалізуйте досягнення. Трохи фантазії нікому не зашкодить. Просто уявіть, що у вас все вийде – і це змусить вас перейнятися оптимізмом стосовно зусиль, які потрібно для цього докласти.

4.     Оточіть себе позитивними людьми. Як посмішка або позіхання – оптимізм і песимізм також заразні. Спробуйте оточити себе позитивними людьми. Це стосується й соціальних мереж: якщо ви підписані на "негативних" персонажів або блогерів, які щодня розв'язують ворожі баталії в коментарях, то задумайтеся, а чи так вам потрібна ця порція негативу? Може краще подивитися на YouTube наукову документалку? Користі точно буде більше.

5.     Живіть себе позитивними емоціями: дуже важко впоратися з неприємними думками, коли навколо вас суцільний негатив. Заохочуйте себе, робіть те, що вам подобається або те, що приносить вам задоволення, щастя. Дивіться смішні фільми, запрошуйте друзів на каву, гуляйте з дітьми – це прості, повсякденні речі, які роблять нас позитивними. Проблема у тому, що іноді вони ми настільки звикаємо до них, що перестаємо цінувати.

 

Список використаних джерел

1.     https://suspilne.media/49144-pozitivnist-9-porad-dla-zmini-vasogo-negativnogo-mislenna/

2.     https://www.unian.ua/health/worldnews/yak-zdorov-ya-zalezhit-vid-nastroyu-vcheni-pidtverdili-shcho-garniy-nastriy-pozitivno-vplivaye-na-zdorov-ya-ostanni-novi

Read 808 times Last modified on Середа, 08 листопада 2023 07:33

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Search